Main Article Content
Article Details
Ayyub Samia, Wang Xuhui, Asif Muhammad, Ayyub Rana 2018: Antecedents of Trust in Organic Foods: The Mediating Role of Food Related Personality Traits. Sustainability 10(10), s. 1-17.
Belletti Giovanni, Marescotti Andrea, Touzard Jean-Marc 2015: Geographical Indications, Public Goods, and Sustainable Development: The Roles of Actors’ Strategies and Public Policies. World Development 95, s. 45-57.
Boatto Vasco, Galletto Luigi, Barisann Luigino, Bianchin Federica 2013: The development of wine tourism in the Conegliano Valdobbiadene area. „Wine Economics and Policy” 2, s.93-101.
Brelik Agnieszka 2011: Dobra publiczne a wielofunkcyjny rozwój rolnictwa. „Zeszyty Naukowe Ostrołęckiego Towarzystwa Naukowego” nr 25, s. 225-230
Cooper Tamasin, Hart Kaley, Baldock David 2009: Provision of public goods through agriculture in European Union, IEEP, London.
Czyżewski Andrzej, Kułyk Piotr 2013: Kwestia rolna w teorii wyboru publicznego, „Roczniki Naukowe Ekonomii Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich”, 100 (3), s. 7-18.
Dodds Rachel, Graci Sonya, Ko Soyoung, Walker Lindsay 2013: What drives environmental sustainability in the New Zealand wine industry? „Int. J. Wine Bus. Res.” 25, s. 64-184.
Gaeta Davide, Corsinovi Paola 2014: Economics, governance, and politics in the wine market European Union Developments. Palgrave Macmillan, London.
Gibbons María Amelia, Maffioli Alessandro, Rossi Martín Antonio 2016: Money for Wine? Complementarities in the Provision of Private and Public Goods to Wine Producers, IDB Working Paper Series, No. IDB-WP-689, Inter-American Development Bank (IDB), Washington, DC.
Gołębiewska Barbara, Pajewski Tomasz 2018: Positive and negative externalities of management illustrated by the case of agricultural production. „Journal of Agribusiness and Rural Development”, 2(48), s.113-120.
Harasim Adam 2015: Zagadnienie dóbr publicznych związanych z rolnictwem i obszarami wiejskimi. Studia i raporty IUNG-PIB, 43(17), s. 117-137.
Klohr Bastian, Fleuchaus Ruth, Theuvsen Ludvig 2014: Who is buying sustainable wine? A lifestyle segmentation of German wine consumers. In Proceedings of the 8th International Conference of the Academy of Wine Business Research, Geisenheim, Germany, 28-30 June 2014.
KOWR (Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa) 2019: Rynek wina w liczbach. Warszawa.
KPMG 2014. Rynek napojów alkoholowych w Polsce. KPMG, Warszawa.
Kunicka-Styczyńska Alina, Czyżowska Agata, Rajkowska Katarzyna, Wilkowska Agnieszka, Dziugan Piotr 2016: The trends and prospects of winemaking in Poland [w] Antonio Morata and Iris Loira (eds.) Grape and Wine Biotechnology, In.Tech. Publ., 401-414.
Lee Hannah, Roehrdanz Patrick R., Ikegami Makihiko, Shepard Anderson V., Shaw M. Rebecca, Tabor Gary, Zhi Lu, Marquet Pablo A., Hijmans Robert J., 2013: Climate change, wine, and conservation. Proceedings of the National Academy of Sciences Apr. 2013, 110 (17), s.6907-6912.
Lisek Jerzy 2008: Climatic factors affecting development and yielding of grapevine in Central Poland. „Journal of Fruit and Ornamental Plant Research” Vol. 16, 2008, s. 285-293.
Lopes Pedro, Sagala Richard, Dood Thomas 2014: Extrinsic wine attributes importance on Canadian consumers purchase decisions for environmentally sustainable wines [w] Proceedings of the 8th International Conference of the Academy of Wine Business Research, Geisenheim, Germany, 28-30 June 2014.
Lourenco-Gomes Lina, Rebelo Joao 2006: Cultural heritage policy. The Alto Douro wine region - World Herita-ge Site. Is there an argument for reinforcing the role of the state? PASOS: Revista de Turismo y Patrimonio Cultural. 4.
Maciejczak Mariusz 2009: Rolnictwo i obszary wiejskie źródłem dóbr publicznych – przegląd literatury, „Zeszyty Naukowe SGGW, Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej”, 75, s. 121-128.
Maciejczak Mariusz 2017: Innovations in viticultural production in Poland under climate change conditions. „Roczniki SERiA”, t. XIX, z. 2, s. 151-157.
Maciejczak Mariusz, Grzelak Paweł 2013: Metody wyceny dóbr nierynkowych na obszarach wiejskich. „Zagadnienia Ekonomiki Rolnej”, 3, s.143-150.
Maciejczak Mariusz, Mikiciuk Jakub 2019: Climate change impact on viticulture in Poland, „International Journal of Climate Change Strategies and Management”, 11 (2), s. 254-264.
Małażewska Sylwia 2015: Środowiskowe dobra publiczne w rolnictwie i na obszarach wiejskich. „Ekonomia i Środowisko” 1 (52), s. 142-147.
Marshall R. Scott, Akoorie Michčle E.M., Hamann Ralph, Sinha Paresha 2010: Environmental practices in the wine industry: An empirical application of the theory of reasoned action and stakeholder theory in the United States and New Zealand. J. World Bus. 45, s. 405–414.
Miłaszewski Rafał 2009: Metody określania kosztów środowiskowych i zasobowych spowodowanych użytkowaniem wód, Środkowo-Pomorskie Towarzystwo Naukowe Ochrony Środowiska, Tom 11. Politechnika Białostocka.
Murray Silverman, Marshall R. Scott, Cordano Mark 2005: The Greening of the California Wine Industry: Implications for Regulators and Industry Associations. „Journal of Wine Research”, Vol. 16, No. 2, s. 151-169.
Olewnicki Dawid 2018: Uprawa winorośli w Polsce w świetle danych statystycznych. „Roczniki Naukowe SERiA”, 20(5), s. 139-145
Osadebamwen Ogbeide 2015: Consumer Willingness to Pay a Premium for Organic Wine: Discriminant analysis. Mayfair Journal of Agribusiness Management, 1, s. 24-42.
Pajewski Tomasz, Gołębiewska Barbara 2018: Rolnictwo a środowisko. Efekty zewnętrzne w systemach produkcji rolnej. Wyd. SGGW.
Penco Pierpaolo 2016: Sustainability, environment, innovation and marketing: the wine industry challenge. MIB Trieste School of Management.
Pigou Arthur 1932: The Economics of Welfare, Macmillan, London.
Pomarici Eugenio, Vecchio Riccardo, Mariani Angela 2015: Wineries’ Perception of Sustainability Costs and Benefits: An Exploratory Study in California. Sustainability 7, s. 16164-16174.
Pretty Jules, Craig Brett, Gee David, Hine Rachel, Mason Chris, Morison James, Rayment Matthew, Van Der Bijl Gert, Dobbs Thomas 2001: Policy Challenges and Priorities for Internalizing the Externalities of Modern Agriculture, „Journal of Environmental Planning and Management”, 44, s. 2, 263-283.
Robertson Jeandri, Ferreira Caitlin, Botha Elsamari 2018: The influence of product knowledge on the relative importance of extrinsic product attributes of wine, „Journal of Wine Research”, 29, s. 3, 159-176.
Robinson Jancis (ed), 2006: The Oxford Companion to Wine. Third Edition Oxford University Press, s. 152-153.
Sadilek Tomas, 2019: Perception of Food Quality by Consumers: Literature Review. European Research Studies Journal 22(1), s. 52-62.
Sadowski Maciej (red.) 2014: Raport końcowy projektu Klimada „Opracowanie i wdrożenie Strategicznego Planu Adaptacji dla sektorów i obszarów wrażliwych na zmiany klimatu”. Instytut Ochrony Środowiska-PIB, Warszawa, s. 295-308.
Santini Cristina, Cavicchi Alessio, Casini Leonardo 2015: Sustainability in the Wine Industry: Key Questions and Research Trends. Environmentally Sustainable Viticulture: Practices and Practicality. 3-23
Sellers-Rubio Ricardo, Nicolau-Gonzalbez Juan Luis 2016: Estimating the willingness to pay for a sustainable wine using a Heckit model. „Wine Economics and Policy”, 5 (2), s. 96-104.
Stefanucci Stefano, Graça António, Novello Vittorino, Belda Ignacio, Carlos Cristina, Gautier Jacques, 2018: Functional biodiversity in the vineyard. OIV - International Organisation of Vine and Wine, Paris.
Stiglitz Joseph E. 2004: Ekonomia sektora publicznego, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa, s. 254-291.
Tee Edward., Boland Anne Mare, Medhurst A. 2007: Voluntary adoption of Environmental Management Systems in the Australian wine and grape industry depends on understanding stakeholder objectives and drivers. Anim. Prod. Sci. 47, s. 273-283.
Vecchio Riccardo 2013: Determinants of willingness-to-pay for sustainable wine: Evidence from experimental auctions. Wine Econ. Policy 2, s. 85-92.
Wells Victoria K., Ponting Cerys, Peattie Ken 2010: Behaviour and Climate Change: Consumer Perceptions of Responsibility. „Journal of Marketing Management”, 27, s. 808-833.
Willer Helga, Lernoud Julia 2017: Organic Viticulture Worldwide 2015, Research Institute of Organic Agriculture (FiBL), Frick, Switzerland, April 2017.
Winkler Klara J., Kimberly A. Nicholas, 2016: More than wine: Cultural ecosystem services in vineyard. „Ecological Economics”, 124, s. 86-98.
Zhenmin Liu, Espinosa Patricia, 2019: Tackling climate change to accelerate sustainable development. Nature Climate Change, 9, s. 494-496.
Downloads
- Zbigniew Gołaś, Przemiany i uwarunkowania wydajności pracy w rolnictwie Unii Europejskiej w latach 2005-2016 , Roczniki Naukowe Ekonomii Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich: Tom 106 Nr 1 (2019)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Tadeusz Filipiak, Mariusz Maciejczak, Uwarunkowania rozwoju sektora owoców i warzyw w Polsce w latach 2004-2007 , Roczniki Naukowe Ekonomii Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich: Tom 95 Nr 2 (2008)
- Mariusz Maciejczak, Koszty współistnienia produktów modyfikowanych genetycznie i niezmienionych w łańcuchu dystrybucji pasz treściwych zawierających soję , Roczniki Naukowe Ekonomii Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich: Tom 94 Nr 2 (2008)