Main Article Content
Article Details
Adamczyk Grażyna, 2002: Wybrane aspekty zachowań konsumpcyjnych i wzorców spożycia żywności w polskich gospodarstwach domowych w latach dziewięćdziesiątych, "Roczniki AR Poznań. Ekonomia", CCCXLIII, 31-41.
Adamczyk Grażyna, 2010: Popularność żywności wygodnej, "Journal of Agribusiness and Rural Development", 4(18), 5-13.
Budżety gospodarstw domowych z lat 1998-2012. 1999-2013: GUS, Warszawa.
Bułhak-Jachymczyk Barbara, Nowicka Grażyna, Panczenko-Kresowska Bogumiła, 2008: Normy żywienia człowieka. Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych, Wydawnictwo Lekarskie PZWL, Warszawa.
EUFIC 2012: Konsumpcja owoców i warzyw w Europie - czy Europejczycy spożywają ich wystarczająco dużo?, http://www.eufic.org/article/pl/expid/Konsumpcja-warzyw-owocow-Europie/, data pobrania: 02.04.2014.
Gawęcki Jan, 2012: Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa.
Grzelak Aleksander, Gałązka Marek, 2013: Tendencje konsumpcji żywności w Polsce na tle uwarunkowań globalnych, "Roczniki Ekonomiczne Kujawsko-Pomorskiej Szkoły Wyższej w Bydgoszczy", nr 6, 223-241.
KUPS. 2013: Prezes KUPS: Teraz w sokach może być już tylko lepiej, http://www.kups.org.pl/index/?id=08c5433a60135c32e34f46a71175850c, data pobrania: 22.07.2014.
Piekut Marlena, 2006: Spożycie żywności w gospodarstwach domowych, Wiadomości statystyczne, 11/2006, 32-45.
Rynek owoców i warzyw. stan i perspektywy. 1999-2013: IERiGŻ-PIB w Warszawie, nr 16-43.
Strojewska Irena, 2010: Spożycie owoców w Polsce w latach 2000-2009, "Hasło Ogrodnicze", nr 10, 40-41.
Strojewska Irena, 2013: Spożycie soków pitnych i nektarów w Polsce i w krajach UE-27, "Przemysł fermentacyjny i owocowo-warzywny", nr 5-6, 34.
Witczak Anna, 2006: Spożycie mięsa w Polsce wg różnych typów gospodarstw domowych, "Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu", 8(3), 163-166.
http://www.polskiesadownictwo.pl/index.php/wiadomosci/62-wiadomosci/983-rosnie-spozycie-jablek-w-polsce, data pobrania: 22.07.2014.
http://www.portalspozywczy.pl/owoce-warzywa/wiadomosci/ekspert-spada-konsumpcja-jablek-w-polsce,50472.html, data pobrania: 22.07.2014.
Downloads
- Piotr Brzozowski, Krzysztof Zmarlicki, HUMAN LABOR CONSUMPTION AND LABOR COSTS FOR APPLE PRODUCTION AT ORGANIC AND CONVENTIONALLY MANAGED FARMS , Annals of Agricultural Economics and Rural Development: Vol. 101 No. 3 (2014)
You may also start an advanced similarity search for this article.