Main Article Content
Article Details
Cash James I., Earl Michael J., Morison Robert, 2008: Teaming Up to Crack Innovation and Enterprise Integration. "Harvard Business Review", November, 2-10.
Drucker Peter F., 2004: Innowacja i przedsiębiorczość. Wydawnictwo Studio EMKA, Warszawa.
Duda Joanna, 2013: Rola i znaczenie innowacji w budowaniu pozycji konkurencyjnej polskich MŚP. "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego. Finanse, Rynki Finansowe, Ubezpieczenia", nr 64/1, 555-568.
GUS, 2013: Działalność innowacyjna przedsiębiorstw w latach 2010-2012. Informacje i Opracowania Statystyczne, Warszawa.
GUS, 2014: Zmiany strukturalne grup podmiotów gospodarki narodowej w rejestrze Regon. Warszawa.
Dzikowska Marlena, Marian Gorynia, 2012: Teoretyczne aspekty konkurencyjności przedsiębiorstwa - w kierunku koncepcji eklektycznej? "Gospodarka Narodowa", 4 (248), Rok LXXX/XXI, 1-30. (Crossref)
Gorynia Marian (red.), 2002: Luka konkurencyjna na poziomie przedsiębiorstwa a przystąpienie Polski do Unii Europejskie. Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, Poznań.
Gorynia Marian, Ewa Łaźniewska, 2010: Kompendium wiedzy o konkurencyjności. Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa.
Jabłońska Danuta, 2011: Bariery rozwoju innowacyjności w Polsce. BDKM Grupa Doradcza, Warszawa.
Janasz Władysław, Katarzyna Kozioł, 2007: Determinanty działalności innowacyjnej przedsiębiorstw. PWE, Warszawa.
Keskin Halit 2006: Market Orientation, Learning Orientation, and Innovation Capabilities in SMEs. "European Journal of Innovation Management", 9 (4), 396-417. (Crossref)
Lachiewicz Stefan, Marek Matejun, 2012: Specyfika zarządzania małymi i średnimi przedsiębiorstwami, [w] Zarządzanie małą i średnią firmą w teorii i w ćwiczeniach, red. Marek Matejun, Difin, Warszawa, 13-45.
Mądra Joanna, 2013: Bariery innowacyjności przedsiębiorstw z sektora MŚP, [w] Innowacje w zarządzaniu i inżynierii produkcji, red. Ryszard Knosala, Oficyna Wydawnicza Polskiego Towarzystwa Zarządzania Produkcją, 199-208.
Nieć Melania, 2011: Bariery wprowadzania innowacji w przedsiębiorstwach przetwórstwa spożywczego w Polsce w latach 2002-2010. Roczniki Nauk Rolniczych. Seria G, Ekonomika rolnictwa, 98(4), 23-35. (Crossref)
Nieć Melania, 2015: Działalność innowacyjna przedsiębiorstw w Polsce na tle krajów Europy, [w] Innowacyjna przedsiębiorczość w Polsce. Odkryty i ukryty potencjał polskiej innowacyjności, red. Paulina Zadura-Lichota, PARP, 11-45.
Nowak Mirosława Marzena, 2015: General expenditures for industrial innovation in the Łódź province in the light of expenditures for innovations in Poland's food industry. "Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu", 17(5), 186-191.
OECD, EUROSTAT, 2005: Oslo Manual, Guidelines for collecting and interpreting innovation data, third edition.
PARP, 2015a: Raport o stanie sektora małych i średnich przedsiębiorstw w Polsce w latach 2013-2014. Warszawa.
PARP, 2015b: Innowacyjna przedsiębiorczość w Polsce. Odkryty i ukryty potencjał polskiej innowacyjności. Warszawa.
Puchała-Krzywina Ewa, 2011: Czynniki ograniczające aktywność innowacyjną przedsiębiorstw w latach 2007-2009, [w] Raport o innowacyjności gospodarki Polski w 2010 r., red. Tadeusz Baczko, INE PAN, Warszawa, 163-171.
Siekierski Jan, 2011: Innovativeness in food industry in the European Union and Poland. The Małopolska School of Economics in Tarnów Research Papers Collection.
Szopik Katarzyna, 2007: Innowacyjność przedsiębiorstw w aspekcie wzrostu konkurencyjności gospodarki. "Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego. Ekonomiczne Problemy Usług", nr 8/2007, 295-300.
Szopik-Depczyńska Katarzyna, Radosław Depczyński, 2012: Aktywność innowacyjna sektora małych i średnich przedsiębiorstw (MŚP) w aspekcie konkurencyjności przedsiębiorstw. "Studia i Prace Wydziału Nauk Ekonomicznych i Zarządzania", nr 25, 373-392.
Tul-Krzyszczuk Agnieszka, Jerzy Gębski, Maria Jeznach, Małgorzata Kosicka-Gębska, Krystyna Gutkowska, 2016a: Wybrane determinanty działalności innowacyjnej przedsiębiorstw przetwórstwa produktów pochodzenia zwierzęcego, [w] Nowe trendy w zarządzaniu - wybrane uwarunkowania innowacyjności i konkurencyjności. "Przedsiębiorczość i Zarządzanie", Wydawnictwo Społecznej Akademii Nauk, Warszawa, t. 17, z. 7, cz. 3, 11-24.
Tul-Krzyszczuk Agnieszka, Jerzy Gębski, Maria Jeznach, Małgorzata Kosicka-Gębska, Krystyna Gutkowska, 2016b: Wybrane wewnętrzne uwarunkowania działalności innowacyjnej małych i średnich przedsiębiorstw przetwórstwa produktów pochodzenia zwierzęcego. "Przedsiębiorczość i Zarządzanie", t. 17, z. 7, 69-83.
Downloads
- Katarzyna Utnik-Banaś, Zastosowanie funkcji produkcji Cobba-Douglasa do analizy zmian nakładów w produkcji żywca brojlerów , Roczniki Naukowe Ekonomii Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich: Tom 103 Nr 3 (2016)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.