Main Article Content
Article Details
Chechelski Piotr, Renata Grochowska, Marek Wigier, 2014: Wsparcie publiczne i konkurencyjność polskiej gospodarki żywnościowej, IERGiŻ-PIB, Warszawa, 107-111.
Chrobocińska Katarzyna, Małgorzata Juchniewicz, 2010: Konkurencyjność sektora MSP na Warmii i Mazurach, Fundacja "Wspieranie i Promocji Przedsiębiorczości na Warmii i Mazurach", Olsztyn, 27-58.
Dobiegała-Korona Barbara, Stanisław Kasiewicz, 2000: Metody oceny konkurencyjności przedsiębiorstw, [w] Uwarunkowania konkurencyjności przedsiębiorstw w Polsce, Kazimierz Kuciński (red.), "Materiały i Prace IFGN", t. LXXIX, Oficyna Wydawnicza SGH, Warszawa, 89.
Dzikowska Marlena, Marian Gorynia, 2012: Teoretyczne aspekty konkurencyjności przedsiębiorstwa - w kierunku koncepcji eklektycznej? "Gospodarka Narodowa", 4(248), LXXX/XXI, 4.
Firlej Krzysztof, 2008: Rozwój przemysłu rolno-spożywczego w sektorze agrobiznesu i jego determinanty, Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie, Kraków, 52-55.
Gorynia Marian (red.). 2002: Luka konkurencyjna na poziomie przedsiębiorstwa a przystąpienie Polski do Unii Europejskiej, Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej, Poznań, 48.
Juchniewicz Małgorzata, Katarzyna Chrobocińska, Zbigniew Nasalski, 2014: Konkurencyjność podmiotów gospodarczych użytkujących Zasób Własności Rolnej Skarbu Państwa w województwie warmińsko-mazurskim, Stowarzyszenie Warmińsko-Mazurska Klinika Biznesu, Olsztyn, 16-32. (Crossref)
Kusz Dariusz, Stanisław Gędek, Maria Ruda, 2013: Endogeniczne uwarunkowania działalności inwestycyjnej gospodarstw rolniczych w Unii Europejskiej. Roczniki Naukowe Ekonomii Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, 100(1), 52-53. (Crossref)
Stankiewicz Marek 2002: Konkurencyjność przedsiębiorstwa. Budowanie konkurencyjności przedsiębiorstwa w warunkach globalizacji, TNOiK "Dom Organizatora", Toruń, 89.
Szymański Władysław 2008: Globalizacja a wyzwania konkurencyjne przedsiębiorstw gospodarki żywnościowej, [w] Wybrane aspekty konkurencyjności polskich producentów żywności, Iwona Szczepaniak (red.), IERGiŻ, Warszawa, 24.
Urban Roman 2014: Uwarunkowania rozwoju polskiej gospodarki żywnościowej, "Przemysł Spożywczy", nr 1, 2-6.
Wiatrak Andrzej, 2008: Zewnętrzne uwarunkowania konkurencyjności przedsiębiorstw sektora agrobiznesu, [w] Wybrane aspekty konkurencyjności polskich producentów żywności, Iwona Szczepaniak (red.), IERGiŻ, Warszawa, 12-19.
Downloads
- Stanisław Bagieński, Aleksandra Socha, Wielkość banku spółdzielczego a jego efektywność , Roczniki Naukowe Ekonomii Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich: Tom 102 Nr 4 (2015)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Katarzyna Chrobocińska, Katarzyna Łukiewska, Źródła przewagi konkurencyjnej gospodarstw rolnych wykorzystujących aktywa z Zasobu Własności Rolnej Skarbu Państwa , Roczniki Naukowe Ekonomii Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich: Tom 105 Nr 2 (2018)
- Katarzyna Łukiewska, Produktywność w przemyśle spożywczym w Polsce – poziom i międzybranżowe zróżnicowanie , Roczniki Naukowe Ekonomii Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich: Tom 101 Nr 1 (2014)
- Katarzyna Chrobocińska, Uwarunkowania konkurencyjności gospodarstw użytkujących grunty z Zasobu Własności Rolnej Skarbu Państwa w województwie warmińsko-mazurskim , Roczniki Naukowe Ekonomii Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich: Tom 101 Nr 1 (2014)
- Katarzyna Łukiewska, Katarzyna Chrobocińska, Przestrzenne zróżnicowanie potencjału produkcyjnego rolnictwa w Polsce , Roczniki Naukowe Ekonomii Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich: Tom 102 Nr 3 (2015)
- Katarzyna Chrobocińska, Zbigniew Nasalski, Katarzyna Łukiewska, Źródła informacji i inicjatorzy w działalności innowacyjnej w gospodarstwach rolniczych , Roczniki Naukowe Ekonomii Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich: Tom 104 Nr 2 (2017)