Main Article Content
Article Details
Babicz-Zielińska Ewa, Jeżewska-Zychowicz Marzena, Laskowski Wacław, 2010: Postawy i zachowania konsumentów w stosunku do żywności wygodnej, "Żywność. Nauka. Technologia. Jakość", t. 71, z. 4, 141-153.
Baryłko-Pikielna Nina, Kostyra Eliza 2004: Rola wrażeń smakowo - zapachowych w percepcji i akceptacji żywności, "Przemysł spożywczy", t. 58, z. 12, 3-10, 31.
Baryłko-Pikielna Nina, Matuszewska Irena, 2014: Sensoryczne badania żywności, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, Kraków.
Budżety gospodarstw domowych w latach 2000-2012, Zakład Wydawnictw Statystycznych, Warszawa 2001-2013.
Czernyszkiewicz Eugenia, 2011: Jakość owoców w ocenie konsumenckiej, "Żywność. Nauka. Technologia. Jakość", t. 78, z. 5, 173-187.
Earle Mary, Earle Richard, Anderson Allan, 2007: Opracowanie produktów spożywczych. Podejście marketingowe. Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, Warszawa, 34.
Frendler-Bielicka Julia 2013: Jak i gdzie kupujemy żywność, http://www.cbos.pl/spiskom.pol/2013/k_094_13.pdf, 3, dostęp: 17.04.2014.
Gawęcki Jan, 2002: Żywność nowej generacji a racjonalne żywienie, "Żywność. Nauka. Technologia. Jakość", t. 33, z. 4, 5-14.
Gutkowska Krystyna, Ozimek Irena, 2005: Wybrane aspekty zachowań konsumentów na rynku żywności - kryteria zróżnicowania, Wydawnictwo SGGW, Warszawa 2005, 113-114.
Harding Anne-Helen, Wareham Nicholas, Bingham Sheila, Khaw KayTee, Luben Robert, Welch Ailsa, Forouhi Nita, 2008: Plasma vitamin C level, fruit and vegetable consumption, and the risk of new-onset type 2 diabetes mellitus: the European prospective investigation of cancer -Norfolk prospective study, "Archives of Internal Medicine", t. 168, z. 14, 1493-1499. (Crossref)
Hoffman Monika, Świderski Franciszek, 2010: Charakterystyka, podział oraz ocena towaroznawcza przetworów owocowych i warzywnych, [w] Towaroznawstwo żywności przetworzonej z elementami technologii, Wydawnictwo. SGGW, Warszawa, 336-375.
Hung Hsin-Chia, Joshipura Kaumudi, Jiang Rui, Hu Frank., Hunter David, Smith-Warner Stephanie, Colditz Graham, Rosner Bernard, Spiegelman Donna, Willett Walter, 2004: Fruit and vegetable intake and risk of major chronic disease, "Journal of the National Cancer Institute", T. 96, z. 21, 1577-1584. (Crossref)
Janicki Andrzej 2003: Żywność wygodna, [w] Żywność wygodna i funkcjonalna, Franciszek Świderski (red.), Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, Warszawa, 13-26.
Kosicka-Gębska Małgorzata, Tull-Krzyszczuk Agnieszka, Gębski Jerzy, 2011: Handel detaliczny żywnością w Polsce, Wydawnictwo SGGW, Warszawa, 128-132.
Kowalczuk Iwona, 2008: Cena jako determinanta zachowań nabywczych konsumentów na rynku żywności, "Handel Wewnętrzny", t. 313, z. 2, 34-41.
Kowalczuk Iwona, 2011: Innowacyjna żywność w opinii konsumentów i producentów, Wydawnictwo SGGW, Warszawa, 121-124.
Markowski Jarosław, Płocharski Witold, Pytasz Urszula, Rutkowski Krzysztof 2012: Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność, wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze, cz.1, "Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny", t. 56, z. 9, 24-27.
Matysik-Pejas Renata, 2008: Rola marki w decyzjach nabywczych konsumentów produktów żywnościowych, "Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu", 10(4), 260-265.
Mikuta Beata 2000: Studia nad wartością pracy domowej w mieście i na wsi ze szczególnym uwzględnieniem realizacji funkcji żywieniowej, Praca doktorska, SGGW, Warszawa, 78-94.
Niewczas Magdalena 2013: Kryteria wyboru żywności, "Żywność. Nauka. Technologia. Jakość", t. 91, z. 6, 204-219.
Sajdakowska Marta, 2003: Etnocentryzm konsumencki - czynnik wpływający na decyzje nabywcze konsumentów na rynku żywności, "Acta Scientiarum Polonorum - Technologia Alimentaria", t. 2, z. 1, 177-184.
Szwacka Joanna, 2006: Uwarunkowania zachowań konsumenckich na rynku żywnościowym w stadium globalizacji, "Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu", 8(3), 140-145.
Downloads
- Tadeusz Filipiak, Zmiany czynników produkcji a ich produktywność w gospodarstwach warzywniczych , Roczniki Naukowe Ekonomii Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich: Tom 101 Nr 3 (2014)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.