Możliwości i warunki publikacji wyników badań w czasopismach naukowych - Paliszkiewicz, Joanna (Roczniki Naukowe Ekonomii Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, 2011)
Celem artykułu było przedstawienie metod oceny renomowanych czasopism naukowych oraz warunków publikowania w nich wyników badań. W publikacji przedstawiono przegląd literatury związany z tym tematem oraz wnioski autorów publikacji. Artykuł dostarcza instrukcji dla potencjalnych autorów na temat warunków publikowania opracowań naukowych w renomowanych czasopismach.